F.S.D.-R.
Daca SUA crede si urmareste revigorarea CLASEI DE MIJLOC noi de ce nu le urmam exemplul?

Problema de capatai care va constitui obiectul deplinei noastre atentii pe tot parcurul anului 2010 o reprezinta LOCURILE DE MUNCA in sistemul privat si de stat romanesc! In situatia in care vicepresedinte SUA, Joe Biden se ocupa personal de problemele de fond cu care se confrunta clasa de mijloc, ne simtim indreptati sa procedam intr-o maniera similara. De ce denumim aceste preocupari in Romania "politica asistatilor sociali" cand in America este denumita de Casa Alba "politica de revigorare a clasei de mijloc".

Joe Biden, vicepresedinte al SUA: "A strong middle class equals a strong America. We can't have one without the other.It is our charge to get the middle class - the backbone oh this country - up and running again". - sursa -

Asteptam si de la dumneavoastra, cititorii acestui forum, opinii, sugestii, solutii si in mod deosebit prezentarea situatiei cu care va confruntati in cazul in care considerati oportun sa ne-o impartasiti. Oportunitatea acestui forum vrem sa constea in IDENTIFICAREA DE SOLUTII COMUNE GENERATE PE BAZA EXPERIENTELOR INDIVIDUALE!
In speranta ca acest forum va crea posibilitatea reala de interactionare punctuala pe problemele imediate cu care ne confruntam va asteptam NU DOAR in sectiunea de comentarii.

Pe adresa de mail: forumul_social_democrat@yahoo.com, ne puteti trimite articolele dumneavoastra semnate sau anonime, pe care le vom posta pe blog.

vineri, 8 ianuarie 2010

Liberalii dau semnale clare legate de problema locurilor de munca

"Ceea ce pot să vă spun în mod cert este faptul că în 2010 criza se va accentua, vom avea un an mult mai greu decât în 2009, iar problema cea mai importantă pentru România în următorul an de zile este creşterea alarmantă a numărului de şomeri", spune Dan Radu Ruşanu.

Întrebat cum i se pare scenariul avansat de sindicate şi anume o rată a şomajului de zece procente, liderul PNL a răspuns : "Cred că va fi depăşit, pentru că acum acel 7% care spune Guvernul se referă numai la cei care sunt luaţi în evidenţă de Ministerul Muncii ca şomeri, dar cei care au ieşit din ajutorul de şomaj, cei care au lucrat în economia gri sau la negru, cei care nu au plătit contribuţii şi nu sunt luaţi în evidenţă ca şomeri, numărul acestora este practic egal cu cei care sunt acum".


"Gândiţi-vă că va fi un procent de peste 10% sau mai bine zis peste un milion de şomeri. Aceasta este marea problemă a Guvernului Boc de când a venit la guvernare în 2008, care nu s-a gândit nici o clipă să ia vreo măsură prin care să susţină crearea de noi locuri de muncă şi nu reducerea lor", conchide Dan Radu Ruşanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu